Zeleninový kuskus s černými olivami
(2 porce)
60 g celozrnného kuskusu (v suchém stavu)
50 g červené cibule
5 ml olivového oleje
20 g černých oliv
50 g řapíkatého celeru
150 g fazolových lusků (mražené)
přírodní ochucovadlo Solčenka (nebo koření Horalka, bez glutamátů)
Kuskus připravíme dle návodu, než zalijeme vodou můžeme přidat do suché směsi již koření (bylinky, ochucuvadlo Solčenka či zalít rovnou bujónem Würzl). Cibulku osmahneme na oleji, přidáme fazolové lusky, na drobné kousky pokrájený řapíkatý celer, olivy. Trochu vody slité z kuskusu (může být i s bujónem). Zeleninovou směs dusíme, jakmile je měkká, přidáme připravný kuskus a celou směs ještě cca 10-15 minut pod pokličkou dusíme.
K obměně či zvydatnění pokrmu lze přidat i na kousky nakrájené krůtí, kuřecí či sójové maso. Rovněž druhy zeleniny lze zaměňovat (paprika, lilek, cuketa, kukuřice, cherry rajčata, ...).